V zreškem GKN Driveline delajo s polno paro

GKN Driveline Slovenija. V zreškem podjetju znova podobno število zaposlenih kot pred ‘korono’.

V zreškem podjetju so lani zaradi pandemije za načrtovano prodajo zaostali za okoli 20 odstotkov. Ob koncu leta so tudi pri njih zaznali pozitiven trend, ki se nadaljuje tudi v novo leto, je zadovoljen direktor Andrej Poklič.

Spet 392 zaposlenih

V teh dneh tako delajo ‘na polno’, v vseh treh izmenah in v skladu s letnim načrtom, ki so ga zastavili lansko jesen.
“V tem trenutku je naročilno stanje zadovoljivo, tudi napovedi kažejo, da bi morali nadaljevati v tem tempu naprej. Seveda pa je, tudi na osnovi izkušnje lanskega leta, napovedovanje prihodnosti sicer nezanesljivo,” pravi Poklič.
Spomnimo, da so zaradi velikega upada naročil in posledično tudi začasne zaustavitve proizvodnje sredi leta morali znižati število zaposlenih. Ko se je stanje začelo izboljševati, so delavce ponovno začeli zaposlovati. “Trenutno zaposlujemo 392 sodelavcev, kar je samo še nekaj manj od začetka lanskega leta.”

Več okužb izven delovnih kolektivov

V podjetju pri delu upoštevajo več ukrepov za preprečitev širjenja okužb. Po vrnitvi s kolektivnega dopusta 4. januarja so testirali vse zaposlene in tako preprečili širjenje okužb med njimi. Testiranje s hitrimi testi izvajajo več ali manj dnevno, po potrebi in glede na potencialne stike s okuženimi. Nekaj zaposlenih je že okuženih, nekateri so doma v samoizolaciji, drugi pa so odsotni zaradi varstva otrok ali so v karanteni zaradi okuženih v ožjem družinskem krogu.
“Sodelavci so zelo pozitivno odzivni, sporočajo nam svoje stanje in tako omogočajo, da pravočasno preprečimo širjenje okužb na delovnem mestu. Ocenjujemo, da je prenos okužbe na delovnem mestu bistveno manjši, kot pa je izvor okužb izven delovnega okolja,” opaža direktor Poklič.

Oglas