V zreškem Swatycometu našli več kot 100 kilogramov kokaina

Kot smo že včeraj razkrili na portalu Novice.si in Radiu Rogla, so v ponedeljek v Zrečah našli več kilogramov droge. Pri odpiranju paketa, v katerem je pričakovala material za izdelavo brusov (črn prah), je delavka v zreškem Swatycometu našla bel prah. Nahajal se je v petih potovalnih torbah. Izkazalo se je, da gre za kokain.

“Sao Paolo, Brazilija je bila izhodiščna luka, kontejner je pripotoval v Luko Koper, od tam pa s tovornjakom v Zreče. Kokain so iz Zreč prepeljali na varno”, je povedal prvi mož celjskih kriminalistov, Damijan Turk. Izključili so tako vpletenost prevoznika tovora iz Kopra do Zreč, kot tudi zreškega podjetja in njihovih zaposlenih.

Gre za največji zaseg droge na Celjskem in enega največjih v Sloveniji. Na trgu je cena kokaina višja od cene zlata, pojasnjuje prvi med celjskimi kriminalisti. Kilogram te droge na trgu stane 35 do 40 tisoč evrov za kilogram. Skupna pošiljka je vredna med 4 in 5 milijonov evrov.

Iz Zreškega Swatycometa sporočajo: v kontejnerju s korundom* v vrečah (big bagih), ki je bil pripeljan iz Luke Koper, smo ta teden v Swatycometu v Zrečah odkrili pet potovalnih torb, napolnjenih z neznanim belim prahom v zavojčkih. Pri količinskem prevzemu, kjer vzorčimo vsako pošiljko v tovarno pripeljanega korunda, so skladiščniki ugotovili, da gre za neobičajni dodatek v vrečah z brusnimi zrni in odgovorni so takoj obvestili vodstvo družbe ter policijo. V petih big bagih je namreč bilo pet potovalk, ki so skupaj tehtale 120 kilogramov, v njih pa je bilo za 100 kilogramov zavojčkov belega prahu. Vse so predali policiji, ki se že ukvarja s preiskavo nenavadne snovi in njene poti, kako bi lahko zašla med korund.

»Odkritje belega prahu med korundom je podobno odkritju šivanke v senu, zato smo lahko zelo ponosni na naš zaščitni sistem in sodelavce, ki so odkrili nenavadni dodatek in takoj odreagirali v skladu s pravili, ki so sprejeta za takšne primere. Identične potovalke so namreč bile zamaskirane in razporejene med pet vreč s korundom,« so odkritje, ki so ga predali policiji neposredno iz skladišča, komentirali v podjetju.

ŠTAJERSKA TAKOJ! Radio Rogla, 13:30

 

*Kurund = drugi najtrši material za diamantom, vrsta minerala. Najdemo ga naprimer na brusnem papirju. (pojasnilo smo dodlai v uredništvu)

Oglas