Prehistory adventure: V Zrečah bo zaživel prazgodovinski kino

Prehistory adventure. Tak je naslov projekta Interreg za izkustveni sprehod skozi prazgodovinsko dediščino, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj.

V občini Zreče v dvoletnem projektu (2018_2020) Prehistory adventure raziskovanje Brinjeve gore nadgrajujejo z novimi metodami, tudi geofizikalnimi raziskavami in arheološkimi delavnicami. V sklop projekta sodijo tudi izobraževalne delavnice s področja zelenega turizma ter na temo prenosa znanja na lokalne ponudnike, kot je sejanje starih posevkov, predelava starih posevkov v polizdelke, delavnica za kuharje.
Kaj bo novega?
Že februarja, v času slovenskega kulturnega praznika, bo v večnamenski dvorani v Zrečah med drugim zaživel prazgodovinski kino. Kot pravijo na zreški občinski upravi, so v ta namen že pridobili nov projektor in ozvočenje ter svetlobne efekte. Prazgodovinski kino bo zaživel s predvajanjem Animiranega in dokumentarnega filma na temo Prazgodovinske avanture po Zrečah. To pa ni edina novost. Obiskovalci destinacije Rogla-Pohorje bodo lahko prav tako »okušali« preteklost, saj blagovno znamko Okusi Rogle dopolnjujejo z novim prazgodovinskim produktom Okus prazgodovinskih Zreč. Ob tem pripravljajo tudi idejno zasnovo avtentičnega prazgodovinskega spominka. Rezultate projekta bodo predstavili v zloženki in na tablah, ki označujejo arheološko pot.