V Vitanju videli sumljiv bel kombi. Gre za vozilo, iz katerega naj bi moški nagovarjal otroke?

S celjske policijske uprave so za Radio Rogla potrdili, da so bili s strani staršev prejšnji teden obveščeni, da naj bi otrok v centru Vitanja videl bel kombi, ki ga je vozil moški. Otrok je starše na kombi opozoril po nedavnem dogodku v Šoštanju, ko naj bi moški iz kombiniranega belega vozila nagovarjal deklico.

Policisti so poudarili, da nimajo prijave, da bi oseba nagovarjala kakšnega otroka na tem območju. Tudi opis osebe, ki so jo videli v Vitanju, ni identičen opisu osebe iz Šoštanja. Kljub temu so se policisti konjiške policijske postaje povezali z velenjskimi in z namenom zaščite otrok okoliščine še vedno spremljajo.

Otroke pripraviti

Milena Trbulin s celjske policijske postaje ob tem znova svetuje, naj se starši z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah. Otroku naj bo pojasnjeno, da ne vstopa v tuja vozila, ne sprejema daril neznanih oseb in da naj ne glede na obljube ne sledi neznanim osebam.

Policija priporoča, da, če pa že pride do takšne ponudbe, otroci takoj stopijo do najbližje odrasle osebe in ji povedo čim več o dogodku. Odrasle osebe pa naj o tem nemudoma obvestijo policijo.

Trbulinova še opozarja, da se med ljudmi pogosto pojavijo tudi nepreverjene govorice, ki pogosto širijo nepotrebno paniko, strah in nelagodje. V vsakem primeru je najpomembneje o zaznanem primeru takoj obvestiti policijo.