V Uniorju naročil več, kot so pričakovali

Boljše. Po lanskih pretresih zdaj v Uniorju poslujejo v polnem obsegu, kot pred pandemijo.

Za zreškim Uniorjem je burno leto. Ocenjujejo, da je bilo leto 2020 eno od najbolj zahtevnih v stoletni zgodovini podjetja.
V prvih devetih mesecih so ustvarili 28 odstotkov manj prihodkov od prodaje kot v letu poprej. Zaradi pandemije koronavirusa so prihodki že v prvem četrtletju padli za slabih 15 odstotkov, v drugem četrtletju pa za več kot polovico, glede na primerljivo obdobje v letu poprej. Situacija se je začela izboljševati v tretjem četrtletju, in to odločno, saj so že septembra za slabe štiri od-stotke presegli prihodke iz septembra 2019.

Ostajajo previdni

Dober trend se v Uniorju nadaljuje tudi v tem letu, saj celotno podjetje zdaj deluje v polnem obsegu, na ravni leta 2019. Naročil je celo več, kot so glede na turbulentno leto 2020 pričakovali. A morda je še prezgodaj za veselje, v Uniorju zaradi nepredvidljive situacije ostajajo previdni.
Tudi če bo prišlo do vnovičnega upada naročil, verjamejo, da ta ne bo tako drastičen kot lani. “Ocene so, da bo panoga potrebovala najmanj dve leti, da se vrne na raven pred krizo,” opozarjajo v podjetju.

Zaposleni na testih

Delo v teh dneh tako poteka nemoteno. Že od začetka epidemije izvajajo vrsto ukrepov za preprečevanje okužb, med njimi tudi testiranja zaposlenih. Najprej so jih pošiljali na PCR teste, od septembra naprej pa jih, glede na pojav okužb v posamezni delovni sredini, testirajo s hitrimi testi pri pooblaščeni zdravnici za medicino dela.


1337 zaposlenih je v teh dneh na delovnih mestih, 74 oseb pa še dela od doma.
V podjetju je sicer trenutno 1667 zaposlenih, kar je 130 manj kot konec leta 2019.


V podjetju so pojasnili, da število zaposlenih prilagajajo potrebam v delovnem procesu, kar je stalna naloga.
“Zaradi situacije s pandemijo koronavirusa kateri se moramo sproti prilagajati, kar nam onemogoča točne napovedi o številu zaposlenih za naslednje tedne. Zaenkrat kaže dobro in upamo, da bo tako tudi ostalo,” so dodali v Uniorju.
(Nina Krobat, lokalni časopis NOVICE)

Oglas