V Termah Zreče in Termah Olimia pričakujejo dobro poletje

Slovenska zdravilišča pričakujejo dobro poletno sezono, nekatera celo boljšo kot leta 2019 pred izbruhom epidemije. 

Glede na trenutno stanje povpraševanj in rezervacij v Termah Zreče pričakujejo dobro poletno sezono. Ocenjujejo, da bo primerljiva ali še uspešnejša od poletne sezone leta 2019, torej obdobja pred epidemijo.
Terme Zreče so v prvem štirimesečju letos poslovale precej bolje kot v enakem obdobju lani, kar je razumljivo, saj je bilo lani ta čas delovanje močno okrnjeno zaradi epidemije. V prvih štirih mesecih so slovenski gostje ustvarili skoraj 72 odstotkov vseh nočitev. V tem obdobju so turistični boni predstavljali le še pet odstotkov celotnega prometa Term Zreče. Čeprav so boni še vedno v uporabi, imajo na poslovanje Uniturja le še manjši vpliv.
Tuji gostje so v prvih štirih mesecih ustvarili skoraj 29 odstotkov vseh nočitev v Termah Zreče. Največ so jih gostili iz Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Avstrije in Italije. Glede na trenutne raz-mere prodaje bodo slovenski gostje junija v Termah Zreče ustvarili 80 odstotkov nočitev, julija in avgusta pa 70 odstotkov. Čeprav število tujih gostov vztrajno narašča, pa za zdaj še ne do-sega razmer iz leta 2019.

Terme Olimia zvišujejo prihodke

Terme Olimia imajo letos poslovanje neprimerno boljše kot prejšnje leto, vendar prvi letošnji meseci niso primerljivi z lanskimi, saj je bila lani v tem obdobju dejavnost v velikim meri zaprta. Prihodki so bili v prvih štirih mesecih letos za štiri odstotke višji kot v enakem obdobju sicer rekordnega leta 2019, torej pred epidemijo.
Za zdaj je tujih gostov okrog 30 odstotkov, drugi so domači , kar je še vedno precej manj kot leta 2019, ko je bilo tujcev nekaj manj kot 50 odstotkov. Največ tujcev prihaja iz Hrvaške, sledijo pa gosti iz Avstrije in Italije.
“Za junij so najave rezervacij veliko boljše kot so bile v obdobju pred krizo, saj so najave tujcev le še pet odstotkov pod ravnjo iz leta 2019, medtem ko je domačih rezervacij skoraj dvakrat več. Za poletje je raven najav primerljiva z obdobjem leta 2019 pri čemer pa še vedno prevladujejo domače rezervacije, ki so precej boljše, medtem ko rezervacije tujcev še vedno nekoliko zaostajajo,” sopovedali v Termah Olimia.
Ocenjujejo tudi, da glede na trenutne trende pričakujejo sezono primerljivo z leto 2019 oz. celo nekoliko boljšo, vendar je še vedno precej dejavnikov na katere nimajo vpliva, in ki lahko tudi to sliko pokvarijo. (N. K., STA, Foto: arhiv NOVIC)

Oglas