V studiu Radia Rogla čofotala morska deklica!

Uresničila je otroške sanje: je prva slovenska profesionalna morska deklica, ki sliši na ime Arabella. Na svetovnem prvenstvu morskih deklic je zasedla 8. mesto. Je ambasadorka morja in pobudnica otroške knjige o morski deklici. Barbara Petek je Neverjetna Štajerka!

Živi svoje sanje in oživlja sanje moških, je prva slovenska profesionalna morska deklica. Barbara Petek oz. Arabella iz Hajdine je Neverjetna Štajerka, ki so jo to jutro gostili v studiu Radia Rogla. Tudi bazen so ji prinesli. Poglej tu, kako je bilo videti.

Uresničila otroške sanje

Živi z vodo in za njo. Že kot punčka je sanjala, pred sedmimi leti pa tudi dosanjala svoje sanje o morski deklici. Na Filipinih je opravila še uradno licenco za morsko deklico. Letos pa je potekalo tudi prvo svetovno prvenstvo morskih deklic na Kitajskem. Bila je odlična osma, v konkurenci 70 morskih deklic! Vse in še več o tem, slišiš TU.

Uči morske deklice

Hajdina nima svojega morja, a Barbara diha zanj. Zdaj ima tudi svojo akademijo in uči, kako postati morska deklica. Prizadeva si, da bi tudi pri nas organizirali tekmovanje morskih deklic.

Ali je svoje prijatelje?

Da lahko izvede koreografijo morske deklice, se mora odlično potapljati. V mirovanju pod vodo Barbara zdrži nekje 3 minute. Mi smo ji, da bi preverili, v studiu pripravili bazen. Odlična potapljačica je tudi njena prijateljica Karin oz. La Siren. V etru Radia Rogla je Arabello vprašala, ali kot vegetarijanka je ribe, torej svoje prijatelje. Kako je odgovorila, slišiš TU.

Ambasadroka morja

Morske deklice so sicer tudi ambasadorke morja. Barbara pa ni samo morska deklica, inštruktorica bodočih morskih deklic in reševalka iz vode, pač pa tudi pobudnica otroške knjige o – seveda morski deklici. Več o tem in tudi to, ali je že zapeljala svojega mornarja, pa slišiš TU.

Celoten pogovor z morsko deklico Arabello, oziroma NEVERJETNO ŠTAJERKO Barbaro Petek iz Hajdine, lahko poslušaš na www.radiorogla.si ali KLIKNI TU.