V studiu Foto Brbre v Slovenski Bistrici jutri slavijo 30. obletnico delovanja

V studiu Foto Brbre v Slovenski Bistrici to soboto, 16. aprila, slavijo 30. obletnico delovanja. »17. aprila 1992 smo imeli odprtje prvih prostorov v Ozki ulici v Slovenski Bistrici,« se spominja direktor in lastnik Samo Brbre. Že prej je fotografiranje iz hobija nadgradil v popoldansko obrt, ki pa je temeljila na delu na terenu ter v improviziranem domačem studiu. A posel je prerasel domače okvire. Zato so v mestu našli primeren prostor za sprejemnico s studiom in začeli so s fotografskimi in video storitvami, pa tudi s tedaj popularno videoteko.

Najprej širitev, nato preobrat
V naslednjih treh desetletjih se je veliko dogajalo. Hišo s prvim lokalom so porušili in na istem mestu zgradili novo. Dejavnost se je v kasnejših letih hitro širila tudi v Poljčane, Majšperk, Oplotnico ter v Slovenske Konjice. A po prihodu digitalne fotografije so poslovalnice eno za drugo zaprli. Zadnjih pet let delujejo le še v Slovenski Bistrici. Tu so se prilagodili. Manj jih je, nudijo fotografiranje, video snemanje, začeli so z izdelavo okvirjev in z digitalnim tiskom.
Foto Brbre je družinsko podjetje s tremi zaposlenimi, pomagajo tudi vsi družinski člani. Danes bo pri njih še posebno slovesno: v studiu so pripravili pogostitev, brezplačno fotografiranje portretov, popuste in nagradno žrebanje.

Praznujte z njimi!
V soboto, 16. aprila, med 8. in 13. uro pripravljajo za stranke in vse mimoidoče:
– brezplačno fotografiranje portretov v studiu,
– na vse storitve in izdelke 10 % popust
– ob 12. uri bo nagradno žrebanje – z izpolnjenim kuponom se lahko vsakdo poteguje za nagrade: povečave na platno, povečave, izdelave fotografij, okvirji, fotografije za dokumente, parfume in še veliko drobnih pozornosti …
– predvsem pa vse vabijo na pogostitev (hišni lonec Gostilne Kidrič pri dvojčicah, čevapčiči, pijača …)

Kako je Samo Brbre sploh začel s fotografiranjem? Zakaj se je odločil tudi za poslovni izziv v navtiki in kakšne načrte imajo pa preberite v lokalnem časopisu Bistriške novice. (B. P., foto Brbre)

Oglas