V Slovenskih Konjicah pokalo od ustvarjalnosti!

Šola slikanja Slovenske Konjice. Na poletnem taboru so otroci krepili svojo ustvarjalnost.

Poletni tabor kreativne energije Šole slikanja Slovenske Konjice je naletel na dober odziv med občani, je vesela vodja šole, diplomirana slikarka Blanka Bračič.
“Veliko staršev je zelo čakalo na ta način sproščanja njihovih otrok, ker, kot pravijo, niso vsi otroci za šport. Pet dni je pokalo od ustvarjalnosti in kreative. Pet umetnic, pet dni in ogromno smeha in otroškega veselja,” je dogajanje povzela Blanka Bračič.

Pester teden

Ponedeljek so začeli s pravljico. Maja Furman je udeležence zjutraj presenetila s kamišibaj lutkovno predstavo. Potem je bil izziv, da jo v skupinah pripravijo tudi otroci. Na koncu so poslušali nove zgodbe iz otroških glav. Naslednji dan je grafična oblikovalka Jana Randl otroke popeljala v svet oblikovanja, opisala poklic oblikovalca in jim dala izziv, da ustvarijo svoj logo. Otroci so ustvarili svojo poletno majico.
Sreda je bila dan za ilustracijo. Ilustratorka in slikarka Jana Fak je poskrbela, da so otroške roke risale svoje junake. V četrtek so spoznavali sebe kot slikarje. Lotili so se risanja tihožitja, skicirali hitre risbe, na koncu pa kot veliki slikarji slikali na platno. Petek pa je bil dan za gledališče. Otroci so že zjutraj s profesorico Barbaro Potnik razmigali možgančke s kreativnimi spoznavnimi igricami. Potem so dobili izziv pisanja scenarija. Naredili si kostume za igro in jo na koncu v parku tudi odigrali.
V avgustu sledi še en tabor, septembra pa bodo v konjiški Šoli slikanja vpisovali v tečaje slikanja.

 

Oglas