V Slovenskih Konjicah po 25 letih znova misijon

V Slovenskih Konjicah bodo po skoraj 25 letih znova pripravili misijon. Pestro desetdnevno dogajanje začenjajo danes.

Misijon je čas, da verniki utrdijo svojo vero ali pa jo znova najdejo. Dogajanje v sklopu misijona pa ni namenjeno le vernim, temveč širokemu krogu ljudi, je izpostavil konjiški arhidiakon Jože Vogrin. “Ustavi se, pridi in poglej”, pravi Vogrin, kot je tudi geslo misijona.

Številni gostje

Vsak dan bo imel svojo temo. Začeli ga bodo z jutranjo mašo, sledili bodo razni obiski in druženja, zvečer večerna maša in nato pogovorni večeri z različnimi gosti.
Med drugim se bodo ob večerih družili z Gregorjem in Melito Čušin, dr. Jožetom Ramovšem, mag. Ksenijo Klampfer, z novinarjem Matijo Stepišnikom, duhovnikom vlogerjem Martinom Golobom.

Kapučino s kapucini

Foto: J. Vogrin

V soboto dopoldne bo na tržnici denimo dogodek ‘Kapučino s kapucini’ – spoznali bodo misijonarje in izvedeli tudi, da je kapučino ime dobil prav po kapucinih. V goste prihaja glasbena skupina Abend. Pripravljajo romanje do Tepanja, družinski dan, procesijo z lučkami do svete Ane … Misijon bodo končali s praznično procesijo po Starem trgu in praznovanjem.
Vse podrobnosti misijona so zbrali v priložnostni brošuri, ki naj bi jo v teh dneh prejela vsa gospodinjstva konjiške župnije.

 

 

Takole pa so danes udeleženci misijona razveselili stanovalce Lambrechtovega doma: