V Slovenskih Konjicah odprli obnovljeni del Šolske ulice, začeli bodo z deli na Škalski

V Slovenskih Konjicah so včeraj odprli obnovljeni del Šolske ulice.

Uredili so 350 metrov dolg odsek od Vile Marije do hišne številke Šolska 20. Dela so zajemala obnovo voziščne konstrukcije, površin za pešce, javno razsvetljavo, obnovili so vodovod in odvodnjavanje zalednih voda.
“Šlo je za precej velik poseg. Dela je opravilo podjetje VOC Celje, stala pa so približno 180.000 evrov,” je ob tem povedal župan Darko Ratajc. Naložbo sta financirali Občina in Krajevna skupnost Slovenske Konjice, trak pred obnovljeno cesto pa sta včeraj družno prerezala župan Darko Ratajc in predsednik Krajevne skupnosti Slovenske Konjice Stane Frim.

Obnovljen tudi odsek ceste v Žičah

V zadnjih tednih so na Konjiškem urejali tudi 200-metrski odsek državne ceste skozi Žiče. Gre za državno naložbo, Občina Slovenske Konjice je obenem uredila kanalizacijo in pločnik v dolžini 30 metrov. Naložba je vredna približno 140 tisoč evrov, polovico je prispevala Občina, preostanek Direkcija za infrastrukturo. Ta odsek ceste bodo namenu predali v prihodnjih dneh.

Začela se bodo dela na Škalski, ponovna zapora na Žički

V teh dneh bodo začeli še z rekonstrukcijo Škalske ceste na odseku med križiščem Celjske in Liptovske. Pogodbo s podjetjem GMI so že podpisali, naložba je ocenjena na dobrih 200 tisočakov. Dela naj bi končali do konca poletja.
Obenem pa so z občine Slovenske Konjice sporočili, da podaljšujejo popolno zaporo občinske ceste od Žičke ceste 12 do Ceste pod Goro 9b, in sicer zaradi izvajanja komunalnih del na cesti. Trajala bo do 16. 7. 2022. Obvoz je urejen na vzporednih cestah.

Foto: KS Slovenske Konjice

Oglas