V Slovenski Bistrici top poletni vikend

Odličen vikend se obeta v Slovenski Bistrici. V Bistriškem gradu bo v petek zvečer veliki rock koncert popularne štajerske skupine Alo!Stari. Kot predskupina bo igral band Srednje šole Slovenska Bistrica.

Živahno bo v petek tudi na bistriškem kopališču. V sklopu letnega kina bo na ogled dokumentarec o naših zlatih košarkarjih z naslovom 2017. Osrednji gost prireditve bo Klemen Prepelič, eden od tvorcev nepozabne košarkarske pravljice, ko je slovenska ekipa osvojila naslov evropskih prvakov v košarki iz leta 2017.

V soboto bo na Zgornji Ložnici osrednja občinska slovesnost ob 31-letnici samostojne države Slovenije in 25. juniju, dnevu državnosti  ter v počastitev zavzetja vojaškega skladišča na Zgornji Ložnici. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na slovesnosti vročil državno odlikovanje častni znak svobode Republike Slovenije, ki ga bo prejela 129. protidiverzantska četa Občinskega štaba Teritorialne obrambe Slovenska Bistrica.

V nedeljo pa bo v Slovenski Bistrici še festival ulične hrane. Taki festivali so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni, to poletje pa bo prireditev prvič tudi v Slovenski Bistrici. Festival so poimenovali Bistriška kuhna. Na prostoru nasproti Bistriškega gradu bodo priznani ponudniki poskrbeli, da bo dišalo po slastni hrani. Na voljo bodo svetovni street food okusi, legendarni Ritoznojčan, lokalno pivo in drugi napitki ter sladke pregrehe.

Oglas