V Slovenski Bistrici sprejeli kegljačice Impola

V Slovenski Bistrici so danes pripravili sprejem za kegljačice Impola – Špelo Kunčič, Petro Pečovnik in Majo Plavčak, ki so v zadnjih dveh letih dosegle odlične uspehe, tako na klubski kot tudi na reprezentančni ravni.

Spomnimo na nekatere pomembnejše rezultate ob medaljah iz državnih prvenstev. Kegljačice Impola so tako v lanski kot v letošnji sezoni v 1.A slovenski ligi osvojile tretje mesto. Lani so tudi nastopile na mednarodnem NBC pokalu v Nemčiji, kjer so zasedle peto mesto, letos oktobra jih čaka NBC pokal v Romuniji. Špela Kunčič je lani nastopila na Svetovnem prvenstvu v Kranju za starostni kategoriji U-18 in U-23 ter osvojila srebrno in dve bronasti medalji. Letos je v estonski Elvi na Svetovnem prvenstvu v kategoriji U-23 z slovensko reprezentanco postala svetovna podprvakinja. Maja Plavčak je lani z slovensko žensko reprezentanco nastopila na Svetovnem prvenstvu na Poljskem, kjer so Slovenke z nastopi zaključile v četrtfinalu. Pred kratkim je v estonski Elvi na Svetovnem prvenstvu osvojila 35. mesto, za napredovanje sta ji zmanjkala le dva keglja.  Tam je na svojem krstnem tekmovanju nastopila še Petra Pečovnik, ki je tekmovanje končala na 50. mestu.

Špela Kunčič je po sprejemu povedala, da ji srebrna ekipa medalja iz zadnjega SP pomeni zelo veliko, prav tako tudi sam sprejem: »Največji dosežek je bil, da smo za dva keglja premagale Hrvatice, ki so bile do sedaj aktualne svetovne prvakinje in je bilo še toliko slajše. Sprejem mi pomeni zelo veliko, ker je to moj prvi sprejem in vidim, da te medalje ne pomenijo toliko samo meni, ampak še tudi vsem ostalim.« Sprejem je zelo veliko pomenil tudi Petri Pečovnik, ki je o krstnem članskem SP v estonski Elvi povedala: »Rezultatsko gledano sem malo razočarana, ker bi lahko bilo več podrtih kegljev. Reprezentančni grb zame pomeni zelo veliko, je neka teža in neka odgovornost ter je drugače ko nosiš dres reprezentance.« Sprejema je bila vesela tudi Maja Plavčak, ki pa je bila tudi nekoliko žalostna, saj se po letošnji sezoni poslavlja od bistriškega dresa in se seli v Avstrijo: »Zagotovo jih bom pogrešala, saj smo se super ujele in super razumele ter bile ekipa, ki diha kot eno. Ni bila lahka odločitev, dolgo sem premlevala, na koncu me je vseeno potegnilo, da poskusim za eno leto.« (D.G.)