V Slovenski Bistrici podelili kristale naj osebnostim Bistriških novic

S podelitvijo kristalov so v uredništvu Bistriških novic danes sklenili akcijo Naj osebnost Bistriških novic 2020.
Akcija poteka od leta 2012. Bralci so z glasovanjem izbrali Naj osebnost leta. To je Iva Soršak, ki je že 16 let direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane.
Nenehno si prizadeva za lepšo, bogatejšo in dostojno starost stanovalcev ter za spoštovanje pravic zaposlenih. Je tudi med ključnimi pogajalci za boljše pogoje v domovih za starejše v Sloveniji.  V času, odkar vodi dom, je ta postal sodobna socialnovarstvena organizacija. Lani je po njeni zaslugi v Sl. Bistrici in Poljčanah začel delovati tudi pomemben projekt za pomoč in oskrbo občanov na njihovem domu, Dom-doma. V letu, ki ga je zaznamoval covid-19, je v veliki meri zaslužna, da so se v domovih za starejše z virusom srečali šele v oktobru in se z njim nato tudi uspešno spopadli.
»To priznanje mi zelo veliko pomeni, ponosna in tudi hvaležna sem, da sem ga dobila,« je dejala ob prevzemu Iva Soršak. »To je priznanje za moje delo, ne samo v lanskem letu, ampak skozi vso mojo kariero. V bistvu sem že dolga leta na takih delovnih mestih, kjer me ljudje poznajo, kjer delam dobro za skupnost, za posameznike.«

Poklon za življenjsko delo

S priznanjem za življenjsko delo pa so se v uredništvu Bistriških novic posthumno poklonili Marjanu Štimcu. Nekdanji atletski rekorder, športni delavec in dolgoletni direktor bistriškega Zavoda za šport se je poslovil novembra lani v 70. letu starosti.

 

 

Kot tekmovalec je Štimec v članski konkurenci kar 17-krat osvojil naslov slovenskega prvaka v suvanju krogle. Po tekmovalni karieri se je posvetil treniranju. Deloval je v upravnem odboru domačega Atletskega društva, bil tudi eden od nosilcev atletskega mitinga, glavni organizator tradicionalnega Bistriškega teka in še bi lahko naštevali.
V času njegovega vodenja Zavoda za šport je Občina Sl. Bistrica močno izboljšala športno infrastrukturo; zgradili in obnovili so mestni športni park. Lani so odprli obnovljeno mestno kopališče, pred vrati sta tudi obnova športne dvorane Bistrica in izgradnja plezalnega centra.
Marjan Štimec je deloval tudi v Atletski zvezi Slovenije, prav tako je bil dolgoletni starešina Lovske družine Laporje, ter vrsto let dejaven tudi v lokalni politiki. Predvsem pa je bil človek, ki je vedno priskočil na pomoč. Kot tak ostaja v najlepšem spominu tudi družini.

V imenu družine je kristal prevzel sin Matevž. »Vsekakor bi bili še bolj veseli, če bi lahko oče priznanje sam prevzel, to bi mu zelo veliko pomenilo. Veliko pa pomeni tudi nam, zelo smo ponosni, saj ga je ‘prislužil’ s svojimi življenjskimi načeli oz. s svojimi dejanji.
Oče je bil res v tem lokalnem okolju zelo aktiven. Zelo manjka nam in verjamem, tudi okolju, v katerem je deloval. Lepo je videti, da je tudi lokalno okolje spoznalo, kaj vse je naredil za to skupnost tako s svojim delom kot direktor Zavoda za šport in tudi kot aktivni član v drugih krogih.« (B. Petelinšek)

Oglas