V Sl. Bistrici poteka Festival industrijske dediščine

V Slovenski Bistrici v septembru poteka Festival industrijske dediščine KeramikArt.
Vsebina festivala se navezuje na glino, ki je eden najstarejših materialov, ter na lončarstvo, ki je del bogate obrtniške zgodovine Slovenske Bistrice. V Centru domačih in umetnostnih obrti v Slovenski Bistrici so v sklopu festivala pripravili številne zanimivosti. Tu so potekale delavnice za otroke, starejše in vse, ki jih delo z glino veseli in so se morda želeli v tem preizkusiti.

Delavnica Dotik gline

Na ogled je razstava bienala otroške keramike Terra mystica, ki potuje po Sloveniji z namenom širjenja informacij o oblikovanju gline in o pomenu razvijanja ustvarjalnosti.

Razstava Terra Mystica v Centru domačih in umetnostnih obrti v Slovenski Bistrici

V razstavišču Graslov stolp pa so odprli še razstavo sodobne keramike – Keramika v Slovenski Bistrici. Letos mineva 20 let od prve pregledne razstave Društva keramikov in lončarjev, ki je leta 1999 prav tako potekala v Slovenski Bistrici. Obletnico so na ta način primerno obeležili.

Razstava Keramika v Graslovem stolpu v Slovenski Bistrici

Festivalski dogodki se bodo zaključili 25. septembra s strokovnim simpozijem, na katerem bodo sodelovali tudi projektni partnerji iz sosednje Hrvaške. (B.Petelinšek, Foto A. Zamuda)

Delavnica na Podobah bistriških domačij