V sinočnjem neurju številne težave na Štajerskem

Sinočnja hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom je povzročala kar nekaj težav tudi na Štajerskem – gasilci so imeli veliko dela tudi v občinah Zreče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina in Slovenska Bistrica.

Včeraj malo pred osmo uro zvečer je prišlo do izpada daljnovoda na območju Slovenskih Konjic in Zreč. Brez napajanja je bilo približno 1000 odjemnih mest, marsikje na Zreškem so bili brez elektrike še dopoldne. Do izpada je prišlo, ker se je ob nevihti podrlo več dreves, so sporočili z Elektra Maribor, kjer so se takoj lotili odprave napak. Popolno, vzpostavitev napajalnega stanja je pričakovati do okoli 13-tih, kakšni dve uri za tem pa bo popolnoma vzpostavljen tudi sistem oskrbe s pitno vodo v Zrečah.

Predvsem so gasilci sinoči na celotnem območju črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

V naseljih Loče v občini Slovenske Konjice, Male Rodne v občini Rogaška Slatina so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih, v naselju Koretno v občina Šmarje pri Jelšah je zagorel pomožni objekt, na Ptujski cesti v Račah v občini Rače – Fram pa je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable. V Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila piščančjo farmo, pri tem so gasilci poleg črpanja vode, pomagali lastniku umakniti na suho 3000 piščancev.

Oglas