V Rogatcu bo začel rasti dom upokojencev

Včeraj so v Rogatcu položili temeljni kamen in s tem začeli z gradnjo doma za starejše, ki bo dislocirani dom Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Dom, v katerem bo 34 postelj, bo izbrani izvajalec gradnje, ljubljansko podjetje Lesnina MG oprema, dokončal do sredine prihodnjega leta.

»Danes je za Rogatec pomemben dan, saj bomo začeli graditi dom, ki so si ga v naši občini dolgo želeli. Ko smo se pred tremi leti začeli pogovarjati o želji obeh društev upokojencev v občini, sem bil pesimističen. Pred letom in pol, ob obisku novega ministra Janeza Ciglerja Kralja, pa sem postal optimist,« je na priložnostni slovesnosti povedal župan Martin Mikolič. Ob zahvalah vsem, ki so sodelovali pri uresničevanju projekta, je dodal: »Ta projekt je dokazal, da se vse da, če se ob pravem času na pravem mestu znajdejo pravi ljudje.«

»Vrednost celotne investicije je 3.650.000 evrov, kar bo predvidoma zadostovalo za vse, kar takšen projekt zajema: gradbeno obrtniška dela, ureditev okolice, opremo, tudi dodatno zaposlitev sodelavca iz naslova projekta, svetovalni inženiring,« je povedala direktorica DU Šmarje Gordana Drimel. Razložila je, da bo »hiša, za katero temelj postavljamo, na svojih 1700 kvadratih nudila dom 34 stanovalcem. Zastavili smo jo po najsodobnejših konceptih skrbi za starejše, z visokim standardom bivanja, večina načrtovanih sob je enoposteljnih z lastno kopalnico. Dom bo imel, čeprav je namenjen manjšemu številu stanovalcev, tudi svojo fizioterapijo, prostor za duhovno oskrbo, frizerski salon, manjšo kavarnico, skratka vse v malem. Poleg namestitev za celodnevno varstvo bodo uporabnikom nudene storitve začasnega bivanja, možnosti dnevnega ali nočnega varstva. Ker smo v občini Rogatec že izvajalci pomoči na domu, tako oblikujemo celoten sklop integrirane dolgotrajne oskrbe za starejše občane v tej občini. V njem bo delalo okoli 18 zaposlenih.« Ob izgradnji novega doma v Rogatcu bodo razbremenili matični dom v Šmarju. »Pred nami je zagotovo veliko trdega dela in izzivov, še posebej v času, ko vla-dajo zelo negotove razmere, še posebej na gradbenem trgu. Verjamem, da smo z ekipo Lesni-ne MG oprema in njihovimi podizvajalci dobili zanesljivega partnerja, da pridemo srečno do cilja. In ko bo vse zgrajeno, bodo pred nami spet novi izzivi. Še posebej bi pa se rada zahvalila svo-jim sodelavcem za vso požrtvovalnost in trud, hvala vam, ker verjamete in zaupate v našo zgodbo,« je izpostavila Gordana Drimel.

Več pa v jutrišnjih Rogaških novicah. (J. S.)

Oglas