V Rogaški Slatini kmalu premiera muzikala Briljantina

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina se v teh dneh intenzivno pripravljajo na premiero muzikala Briljantina. Zgodbo v angleščini, ki je kultni simbol pop kulture, bodo prvič predstavili 24. aprila v Rogaški Slatini, sledilo bo več ponovitev.

Gre za obsežen projekt, nanj se pripravljajo že eno leto. V 70-minutni predstavi bo 13 pesmi, od tega je ena izključno plesna in sedem solističnih. V celotni produkciji sodeluje preko 30 dijakov in tudi bivših dijakov šole. Pri tem so sodelovali s strokovnjaki z raznih področij. Pri igri je bila z njimi Tina Gorenjak, popravke za vokalni del so dobili od Boštjana Korošca in Željke Predojević iz Vocal BK Studia. Za koreografijo sta poskrbeli Anja Prešern (dijakinja) in Urša Medved (bivša dijakinja). Scenarij sta urejali mentorici Agata Brantuša in Bernarda Leva (profesorici) ob pomoči dijakinje Zale Vipotnik. Scena je nastala pod mentorstvom profesorice Helene Topolovec ob pomoči ekipe dijakov. Tudi za lučke je zadolžena ekipa dijakov, mentor pa je Klemen Kodrič.

Briljantina je že drugi muzikal, ki ga pripravljajo na ŠCRS. Pred tremi leti so že uspešno izvedli muzikal Mamma Mia. Predstavo bodo vključili v niz številnih prireditev, ki jih pripravljajo ob 70-letnici šole.