V Poljčanah se najbolj bojijo, da bi koronavirus dosegel dom za starejše

V Poljčanah doslej uradno ni nikogar na seznamu okuženih s koronavirusom. V tej občini se najbolj bojijo morebitnih okužb v domu dr. Potrča, kjer prebiva okoli 230 starejših varovancev, veliko je tudi zaposlenih. So pa bila vsa dosedanja testiranja negativna.
Na občinskem štabu Civilne zaščite občane opozarjajo na pravilno ravnanje, tudi mnogi prostovoljci so se javili, da zagotovijo pomoč, ko bo potrebna.

Želeniška postaja. (Slika iz arhiva)

»Življenje poteka dokaj mirno in tudi precej disciplinirano. Res še tu in tam vidiš kakšne nespametne kršitve, ko se ljudje preveč intenzivno družinsko družijo. Upam, da se kljub temu zavedajo, da je treba spoštovati navodila, omejitve in priporočila vlade Slovenije. Če želimo ostati zdravi oz. obvladati to nadlogo današnjega časa na način, da se bo zdravstvena problematika raztegnila toliko, da bomo lahko vsi deležni primerne zdravstvene oskrbe, če bo potrebno,« pravi župan Stanislav Kovačič.
Toda ob tem dodaja, da v Poljčana opažajo tudi nekaj več obiska s strani šmarske in rogaške občine. »Ljudje prihajajo sem v lekarno in v določene trgovine. Ne držijo se svojega teritorija, saj vidijo po statistiki, da je tukaj bolj varno, tam pa precej ogroženo. Upam, da na ta način ne bodo pospešili zadev v naši občini in da se tisti, ki prihajajo, strogo držijo predpisanih ukrepov,« dodaja župan Poljčan. (B. Petelinšek)