V Poljčanah podelili občinska priznanja

V Poljčanah so nedavno obeležili občinski praznik. To je bil že drugi praznik zapored, ko je bilo slavje zaradi epidemije močno omejeno. Vendarle pa so tokrat vsaj podelili priznanja – tako za letos kot za minulo leto. Prireditev so izpeljali minuli petek v šolski telovadnici.

Kdo so letošnji dobitniki priznanj?
Zahvalno listino občine je prejela Dragica Onič, ki že več kot 60 let deluje v domačem planinskem društvu, med drugim je zadolžena tudi za izobraževanje mladih planincev. Priznanje občine pa je prejel Dušan Vižintin za uspešno in dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva, trenutno tudi predsednik PGD Poljčane in profesionalni gasilec, saj je od leta 2018 član poveljstva Gasilske zveze Slovenije.

Priznanja za druge dosežke
Naziv perspektivni športnik sta prejela Tine Rupnik in Rene Kodrič. Najboljši športnik v občini za leto 2020 je šahist Nejc Marovt. Najboljša ekipa leta pa je ekipa starejših dečkov iz osnovne šole za uspehe v orientacijskem teku. Naziv zaslužni športni delavec je prejel Franc Jug iz domačega Šahovskega kluba. Podelili so tudi nagrade civilne zaščite – Mirku Slatenšku in Lauri Slatenšek.

Prav tako so podelili priznanja vsem lanskim dobitnikom, ki jim zaradi epidemije prav tako doslej še niso mogli javno voščiti. (B. P., fotografije: Foto BRBRE)

Oglas