V Poljčanah bodo odprli prenovljeni kozolec Čreti

V Zgornjih Poljčanah bo popoldne slovesno, tam bodo namreč odprli prenovljeni kozolec Čreti. Več kot 130 let star kozolec toplar je občina Poljčane lani odkupila in ga s prenovo tik pred zdajci rešila pred propadom. Zdaj bo ta biser kulturne dediščine služil kot nova prostorska točka v Dravinjski dolini, kjer bo možno prirejati dogodke, razstave in še marsikaj.

Kozolec so obnavljali pod okriljem projekta, ki so ga poimenovali Po poteh naravne in kulturne dediščine. »Tako smo poimenovali projekt, ki pa ne zajema le obnovo kozolca, za katerega želimo, da pomeni začetek poti turizma v občini Poljčane. V okviru projekta je izšla tudi brošura Vodnik po poteh naravne in kulturne dediščine (v dveh jezikih), postavljena je tudi spletna stran o turizmu v občini,« pojasni vodja projekta Klavdija Majer.
Projekt je vreden skoraj 82 tisoč evrov, od tega je približno 27 tisoč prispevala občina, ostalo so pridobili preko razpisa LAS Dobro za nas iz sredstev programa razvoja podeželja. (B. Petelinšek, foto – vir Občina Poljčane)

bty