V Poljčanah bo v torek športno dobrodelni dogodek: Poljčane tečejo za dober namen

Športno dobrodelni dogodek Poljčane tečejo – za dober namen, bo v torek, 8. junija,  popoldne v športnem parku NK Boč v Poljčanah.  S tem dogodkom želijo v Poljčanah promovirati zdrav način življenja in pomen športa, gibanja, rekreiranja. Obenem pa bodo tudi obeležili občinski praznik.

Povabilo k rekreiranju
»Namen dogodka je spodbuditi k rekreaciji občane in druge ter jih povabiti na tek po krožni tekaški progi v športnem parku NK Boč. Tek bo potekal od 16. ure do 20. ure. Vsak udeleženec pa bo tekel poljubno dolgo in po svojih zmožnostih,« pojasni organizator Bogomir Dolenc iz Športnega kluba E.M.I in poudarja, da je prireditev dobrodelna.

Prijavnina za dober namen
»Vsa zbrana sredstva iz naslova prostovoljne startnine in prijavnine na tek bodo donirana družini Brajlih/Mlakar za pomoč pri terapijah 7-letnega Luka, ki ima težko obliko cerebralne paralize. Sam tudi sodelujem s starši pri pomoči zbiranja plastičnih zamaškov širom Slovenije.«

Kaj se bo dogajalo?
Osrednji del dogodka je seveda rekreativni tek na krožni tekaški progi; vsak teče toliko, kolikor želi in kadar želi, seveda v času dogodka med 16. in 20. uro.
Pripravili so tudi spremljevalni program: animacijski program za otroke (poslikava obraza, risanje in skupno ustvarjanje v obliki delavnic), nastop srednješolske glasbene skupine, društvo kmečkih žena Poljčane in društvo kmečkih žena Studenice bo sodelovalo s pogostitvijo udeležencev. Krajevna organizacija RK Poljčane bo merila krvni tlak udeležencem. Sodelovali bodo tudi lokalni športni klubi s predstavitvijo športa (odbojka, nogomet, atletika, ipd). Ves program bo moderiran. Pripravili so tudi nagrade za tekače z največjo opravljeno dolžino ter za tiste udeležence, ki bodo donirali.

Pripravljalni triatlon
Najzahtevnejši pa bo ta dan za organizatorja – Bogomirja Dolenca. Sam bo namreč že prej opravil s 3,9 km plavanjem, 180-kilometrskim kolesarjenjem po cestah občine Poljčane in se nato ob 16. uri pridružil dobrodelnemu teku, kjer namerava odteči še dolžino 42,2 km. »Tako bom izvedel celotni dolgi triatlon oziroma t.i. ironman. Namen tega je spodbuditi ostale v gibanje, rekreaciji in da se mi v popoldanskem času pridružijo na krožni tekaški progi,« dodaja Bogomir, ki pričakuje, da mu bo čez celotno športno progo pomagalo tudi nekaj drugih triatloncev.

Športno, predvsem pa varno
Še to: Dogodek bo na prostem in organiziran v skladu z trenutnimi razmerami glede koronavirusa in preprečevanja širjenja le-tega.

Oglas