V podjetju Fingušt s Pragerskega prilagodili delo sedanjim kriznim razmeram

V podjetju Fingušt s Pragerskega so prilagodili delovanje sedanjim razmeram.

Proizvodnja deluje v manjšem obsegu, nekateri zaposleni koristijo lanske dopuste. Druge so prerazporedili tako, da se ne, oz. se čim manj, srečujejo med seboj.
»V živilsko-predelovalni industriji je tudi sicer zelo podoben sistem kot zdaj in je treba vse razkuževati, pregledovati … Seveda smo zdaj vse zaščitne ukrepe še poostrili,« pravi direktor Jože Fingušt in pojasni: »Imamo zaprt sistem, razen zaposlenih ne more nihče v objekt. Tudi dobavitelji oz. šoferji, ki nam pripeljejo surovine, kartone, deklaracije in drugo, ne morejo v podjetje, sami prevzamemo robo. Zaposlene smo prerazporedili tako, da se prva in druga izmena ne srečujeta, tudi na malico in druge obroke odhajajo v različnih terminih, da je v jedilnici le po nekaj ljudi in so maksimalno narazen. Skratka, maksimalno skrbimo za varnost svojih zaposlenih in seveda vseh kupcev.«


Se je pa tudi v podjetju Fingušt zdaj zmanjšala proizvodnja. Običajno dnevno oskrbujejo številne gostilne, restavracije, gostišča, hotele, zdravilišča. »Vsi ti zdaj ne delujejo. Nam pa to omogoča, da lahko z veliko večjo varnostjo delamo za trgovske verige, kot so Lidl, Eurospin in Spar, ter za naših šest mesnic, za naše kupce v maloprodaji. Tako da, minimalno delo za zdaj imamo in ni večjih težav,« dodaja Fingušt.
Tudi v njihovih mesnicah (na Pragerskem, v Slovenski Bistrici, v Celju, Rušan in v obeh v Mariboru) so poskrbeli za zaščitna sredstva: pri vhodih so razkužila, ob blagajne in vitrine pa so namestili zaščitne plastične stene, s čimer so preprečili možnost stika. Po naročilu izdelke tudi v naprej pripravijo in zapakirajo v kartonske škatle, da se stranka čim manj zadržuje v mesnici. (B. Petelinšek)