V Podčetrtku poteka največji poslovni dogodek slovenskega turizma

Slovenska turistična organizacija letos že 22. organizira Slovensko turistično borzo (SIW), kjer se srečujejo vodilni predstavniki slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov v turizmu ter predstavniki tujih organizatorjev potovanj ter turističnih in specializiranih agencij. STO z borzo slovenskim turističnim ponudnikom omogoča sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci iz Evrope in oddaljenih dežel, tuji udeleženci pa ob sklepanju poslov spoznavajo našo deželo, njeno turistično ponudbo in produkte v okviru številnih doživetij in študijskih turah iz prve roke.

Največji poslovni dogodek slovenskega turizma, letos poteka v Podčetrtku in gosti več kot 400 udeležencev. Udeležuje se je 155 tujih podjetij iz 37 držav, ki bodo samo na današnji borzni dan opravili več kot 3500 poslovnih sestankov in srečanj. Kar 72 % tujih podjetij je na turistični borzi prvič. Letošnja borza posebno pozornost ob formalnih poslovnih srečanjih namenja tudi neformalnim srečanjem in doživetjem, ki nudijo odlično priložnost za utrjevanje že obstoječih in vzpostavljanje novih partnerstev predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva ter tujih organizatorjev potovanj in agentov. Tako so se slovenski razstavljavci tujcem pridružili že na t.i. pred-turi ter danes tekom borznega dne ob izbrani kulinariki in v popoldanskih urah ob številnih doživljajskih programih, ki predstavljajo zelena, aktivna in zdrava doživetja. Prav tako se bodo poslovne vezi tkale tudi v naslednjih dveh dneh na štirih študijskih turah.

Danes, v okviru osrednjega borznega dneva, so na novinarski konferenci minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in direktorica STO mag. Maja Pak predstavnikom slovenskih medijev predstavili pomen in vlogo SIW pri predstavitvi in trženju slovenske turistične ponudbe ter aktualne tematike slovenskega turizma, veliko pozitivnih doživetij v njihovi destinaciji pa sta zbranim zaželela tudi župan Peter Misja in direktor Term Olimia Florjan Vasle.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: