V Podčetrtku ob občinskem prazniku sprejeli priznanje evropske destinacije odličnosti

V Občini Podčetrtek je bilo danes več razlogov za slavje. V Hotelu Sotelia v Termah Olimia so s slavnostno sejo obeležili občinski praznik, kjer so podelili priznanje župana, priznanje občine in plaketo ter denarno nagrado, destinacija Podčetrtek, ki jo sestavljajo Občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje pa je v sklopu praznovanja prejela še priznanje evropske destinacije odličnosti.

“Tako kot vse na svetu, je tudi podoba, duša in duh našega kraja odvisen od ljudi. Ljudje smo tisti, ki dajemo vsemu kar nas obdaja sijaj ali na žalost temačnost. Danes smo tukaj zato, da izpostavimo tiste prve,” je uvodoma v slavnostno sejo dejal povezovalec programa mag. Darko Pepevnik, ki je besedo predal prvemu možu občine, županu Petru Misji, ki je strnil poglede na prehojeno pot preteklega leta ter izpostavil, da njihovo občino tvorijo ljudje, ki se znajo dobro povezati in ti so tisti, ki so občino naredili bolj prepoznavno. Tokratni ljudje, ki so bili še posebej izpostavljeni, so bili letošnji občinski nagrajenci, in sicer je denarno nagrado prejelo Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek, priznanje občine je šlo v roke Maksa Juraka, priznanje župana je prejela doktor Bojana Gobec, najvišje priznanje, plaketo občine, pa je prejelo družinsko podjetje Syncerus – Čokoladnica Olimje.

“Vedno sem rad z vami in med vami in vedno se rad odzovem povabilu domačega okolja. Zakaj? Zato, ker mi je tukaj najlepše. S ponosom povem, da sem doma iz Podčetrtka. Danes bodo podeljene nagrade najbolj zaslužnim sokrajanom, ki soustvarjajo kraj in prispevajo k temu, da smo na vseh področjih uspešni. Brez ljudi, ki v ta naš kraj dajo nekaj več, ne bi bilo pri nas tako kot je,” je ob čestitkah dejal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki meni, da je tukajšnje obrobje Slovenije v marsičem, če ne celo v večini zadev na čelu bivanjske kulture, na čelu uspešnosti, in to predvsem zato, ker smo v svojem odnosu do dela avtentični.

Po podelitvi vseh občinskih priznanj pa je sledil drugi del slavnostnega dogajanja, in sicer so po obrazložitvi odločitve Evropske komisije, ki je ocenjevala v sklopu projekta EDEN, podelili priznanje finalistki Dolenjski, prav tako pa sta minister Počivalšek in direktorica STO mag. Maja Pak priznanje podelila destinaciji Podčetrtek, ki ji je bil dodeljen naziv evropske destinacije odličnosti.

Kakšni so bili razlogi za podelitev priznanj in nagrad posameznikom ter kakšen pomen minister in predsednica STO mag. Maja Pak pripisujeta prejetju priznanja EDEN pa v tiskani izdaji Rogaških novic. (Karmen Cvirn)