V Podčetrtku bogatejši za novo pediatrično ambulanto

Zdravstveni dom Podčetrtek je z današnjim dnem bogatejši za novo pediatrično ambulanto. Vrednost ureditve prostorov, ki jih je financirala občina Podčetrtek, je znesla 200 tisočakov, nabava opreme, ki jo je izvedel JZ ZD Šmarje pri Jelšah pa dodatnih 50 tisočakov.

JZ ZD Šmarje pri Jelšah pokriva šest občin, 34.000 prebivalcev, od tega šest tisoč petsto otrok. Po besedah direktorice mag. Jasne Žerak je ureditev novih prostorov pediatrije v Podčetrtku izjemen doprinos, saj so imeli do sedaj na voljo le dva pediatra, ki sta s številom pacientov preobremenjena, sta pa locirana na območje od Šmarja do Rogaške Slatine, preostalo Kozjansko pa je bilo brez pediatra. Z marcem so tudi v Podčetrtku začeli z izvajanjem pediatrične ambulante, vendar ker še nimajo stalnega pediatra, so zadevo začasno rešili s štirimi pediatri, ki so izmenično bili prisotni v Podčetrtku in ambulanto izvajali štirikrat tedensko, kar se bi naj nadaljevalo do junija, ko naj bi delo v novi ambulanti prevzela nova pediatrinja, ki bo poskrbela za nemoteno delovanje ambulante za najmlajše.

Na novo pridobitev je izjemno ponosen tudi župan Peter Misja, ki meni, da so pridobili osnovno, a hkrati nadstandardno pridobitev, s katero bodo poskrbeli za zdravstveno oskrbo otrok.

 

 

Oglas