V pečici pečena bedra z limono

Sestavine za 4 osebe:

· 4 piščančja bedra

· 5 žlic olivnega olja

· žlica medu

· sok polovice limone

· dve vejici svežega rožmarina

· dve vejici svežega timijana

· žlička sladke mlete paprike

· sol in poper

· limona

· 1 večja čebula

· 4 stroki česna

· malo svežega peteršilja za okras

 

Priprava:

1. korak:

Timijan in rožmarin osmukamo z vejic in nasekljamo. Če nimamo svežih, lahko uporabimo žličko suhih začimb. V posodici zmešamo olje, med, rožmarin, timijan, mleto papriko, sol in poper ter malo limoninega soka. Limono narežemo na četrtine, česen olupimo in pustimo celega ali pa prerežemo na pol, čebulo pa olupimo in narežemo na večje krhlje.

2. korak:

Bedra položimo v namaščen pekač in jih prelijemo z oljem z začimbami. Z rokami temeljito vtremo začimbe v bedra in jih na koncu obrnemo s kožo navzgor. Kose limone, čebule in česna položimo med bedra. Če hočemo, da je jed še bolj aromatična, lahko bedra mariniramo že dan prej.

3. korak:

Bedra pečemo približno eno uro v pečici na 180 o C oziroma dokler koža ni hrustljava. Med pečenjem bedra nekajkrat prelijemo s sokom z dna pekača. Serviramo okrašeno s svežimi zelišči.

Pečena piščančja bedra z limonami so zelo okusna, aromatična in preprosta jed.

Oglas