V oplotniški SLS prihaja do razhajanj glede podpore županskemu kandidatu

V tako rekoč zadnjem tednu pred volitvami prihaja v Oplotnici do razhajanj glede tega, ali občinski odbor SLS dejansko podpira županskega kandidate Andreja Kosa ali ne. Osem od trinajstih članov odbora je namreč včeraj medijem poslalo informacijo, da niso dali podpore nobenemu izmed oplotniških županskih kandidatov.

Predsednik občinskega odbora SLS Marjan Prosenak pa je za Radio Rogla in lokalni časopis NOVICE pojasnil, da sestanek, ki so ga sklicali člani odbora in na njem sprejeli takšno stališče, ni potekal v skladu s statutom. Sestanka Prosenak ni želel sklicati, saj so o tem že odločali, člani pa so nato sklicali sestanek mimo pravil za sklic, ki jih določa statut. Podporo Kosu je po Prosenakovih navedbah odbor SLS podal že pred meseci. Takrat je bilo pet članov proti in šest za. Izmed trinajstih članov odbora jih je namreč le 11 poravnalo članarino in samo ti so imeli možnost glasovanja, pojasnjuje Prosenak. Ostali so le podporni člani stranke.

Po nasvet so se ob nastalem zapletu iz Oplotnice obrnili na vodstvo stranke SLS, rešitve, s katero bi bili zadovoljni vsi, pa še niso našli.