V občinah Slovenska Bistrica, Oplotnica in Poljčane v soboto akcija čiščenja javnih površin

V občinah Slovenska Bistrica, Oplotnica in Poljčane bo to soboto, 27. marca, dopoldne, akcija čiščenja javnih površin. Akcijo prireja Komunala Slovenska Bistrica, kjer bodo poskrbeli za vreče, zaščitne rokavice ter odvoz zbranih odpadkov z zbirnih mest do regijskega centra na Pragerskem.


K sodelovanju so povabili vse občane, da se pridružijo čiščenju, ki ga bodo v posamičnih krajih koordinirali predstavniki krajevnih skupnosti ali raznih društev. Čistili bodo okolice šol, vrtcev, sprehajalne poti, površine ob cestah, vodotokih in druge.
»V času epidemije se je ob cestah in v jarkih pojavilo ogromno plastične embalaže od raznih napitkov in hrane za s seboj. Zato smo se odločili, da organiziramo skupno akcijo in v času, ko se narava prebuja, odstranimo vso to nesnago. Poimenovali smo jo Skupaj v službi okolja,« pravi direktor Komunale Maks Tramšek. Ob tem opozori na spoštovanje navodil in priporočil NIJZ v zvezi s preprečevanjem covid okužb, obenem pa tudi na varno ravnanje v primeru najdbe nevarnih odpadkov: Če ob čiščenju naletite na uporabljene igle, jih nikar ne pobirajte. Enako velja za azbestne plošče in druge nevarne odpadke. Če jih najdete, samo obvestite o lokaciji predstavnike Komunale. (B. P.)

 

Oglas