V Makolah sinoči osrednja prireditev ob kulturnem prazniku

Zveza kulturnih društev občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica je sinoči v Makolah priredila slavnostno akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku.
S priznanji Štefana Romiha so se zahvalili najzaslužnejšim ustvarjalcem in poustvarjalcem na področju ljubiteljske kulture v omenjenih občinah. Letošnji dobitniki priznanj so: Ljudske pevke KUD Gaj Zgornja Polskava, Adolf Strnad, ki vodi Moški pevski zbor Obrtnik Slovenska Bistrica – Polskava, Dragica Rihtarič iz KUD Štefan Romih Črešnjevec in Nadja Stegne iz KUD Vivere, profesorica glasbe, zborovodkinja.
Za življenjsko delo pa je dobila priznanje in plaketo Zdenka Bizjak, KUD Štefan Romih Črešnjevec. Dolgoletna ljubiteljska kulturna delavka je svojo ustvarjalno energijo in svoj prosti čas posvetila delu v društvu kot predsednica, režiserka, igralka, šepetalka ter voditeljica številnih prireditev v kraju. Vso svoje življenje je vpeta v kulturo na Črešnjevcu.
V kulturnem programu na prireditvi so sodelovali Odrasla gledališka skupina KUD Štefan Romih Črešnjevec, Folklorna skupina Prosvetnega društva Anice Černejeve Makole, Ženska komorna skupina KUD Vivere, slavnostna govornica pa je bila Mija Aleks, predsednica Zveze kulturnih društev Slovenije. (Foto BRBRE)

Oglas