V Ljudskem vrtu upokojili številko devet Marcosa Tavaresa

Približno 10.000 ljubiteljev nogometa se je sinoči v Ljudskem vrtu poslovilo od Marcosa Tavaresa. Brazilec, ki je postal legenda kluba, je namreč odigral zadnjo tekmo v vijoličastem dresu na domači zelenici. Mariborčani so tekmo predzadnjega 35. kroga Prve lige Telemach proti Aluminiju dobili s 3:1.
Tavares je najboljši strelec v zgodovini Prve lige (159 golov), tokrat pa je v igro vstopil v 85. minuti. Navijači so takrat pripravili ognjemet. V zadnji minuti tekme je vstopil še njegov sin Marcos Tavares mlajši, ki sicer igra za mladinsko ekipo Maribora. S tem se je tudi izpolnila dolgoletna želja Tavaresa starejšega, ki je v 14 letih v mariborskem klubu pustil neizbrisen pečat. Njegovo ‘devetico’ so upokojili in je v Mariboru ne bo nosil več noben nogometaš.
Marcos Tavares je pred tekmo prejel tudi mestni pečat občine Maribor. Priznanje mu je predal župan Saša Arsenovič. Napadalec iz Porto Alegreja je bil ganjen tudi zato, ker sta na tekmo prišla njegova starša. Poklonili so se mu tudi predsednik kluba Drago Cotar, športni direktor Marko Šuler, direktor Bojan Ban in nekateri nekdanji soigralci. (Jure Mernik)
Foto: Danilo Vezjak, SNportal

Oglas