V Kozmetiki Afrodita zdaj izdelujejo le sredstva z antibakterijskim učinkom

V Kozmetiki Afrodita v Rogaški Slatini zdaj izdelujejo le kozmetična sredstva z antibakterijskim učinkom.

V Kozmetiki Afrodita so se prilagodili novim razmeram na trgu. Pred dvema tednoma so zaradi velikega povpraševanja po izdelkih za higieno rok proizvodnjo namreč preusmerili v izdelavo tovrstnih higienskih sredstev.
Kot so nam povedali v Kozmetiki Afrodita, zato, ker so v laboratorijih imeli že nekaj časa razvito in testirano formulo z vsebnostjo 60-odstotnega alkohola.

Alkohol za čistejše roke

Alkohol denaturira beljakovine v bakterijah in virusih in jih na ta način onesposobi. “Za optimalno baktericidno delovanje alkoholov je tako priporočljiva koncentracija od 60% dalje,” pojasnjuje Judita Železnik iz Kozmetike Afrodita.
Kot navaja, ima sredstvo z antibakterijskim učinkom in takšno vsebnostjo alkohola pomembno vlogo pri samozaščiti pred okužbami bakterijskega in virusnega izvora. “Izdelek predstavlja idealno rešitev za na pot ter vedno in povsod, kjer si rok ni mogoče umiti z milom in vodo.” Poudarja pa, da gre za kozmetične izdelke, namenjene higieni rok, in ne biocide.
V Kozmetiki Afrodita poleg SOS Higienskega pršila ponujajo tudi asortiman tekočih mil z antibakterijskim učinkom – vanje so vgrajene naravne učinkovine, ki dokazano zavirajo rast določenih mikroorganizmov, pravi Judita Železnik. “V primeru, da voda in milo nista dostopna je priporočljiva uporaba priročnih antimikrobnih sredstev.”

Proizvodnja prilagojena povpraševanju

Proizvodne procese so torej takoj prilagodili polnjenju tovrstnih izdelkov in v tednu dni prodali vse. Proizvodnja je trenutno upočasnjena, saj so jim zato, ker so proizvodnji proces spremenili nenačrtovano, pošle zaloge embalaže in surovin, dobava pa je v trenutnh razmerah otežena.
Predvidoma v začetku naslednjega tedna bodo ponovno zagnali polnilni proces in večjim trgovskim sistemom dostavili naročeno blago. Obenem bo omejena količina izdelkov na voljo tudi v njihovi spletni trgovini.

Večina delavcev je doma

Kozmetika Afrodita zaposluje 160 ljudi. V tem času je veliko zaposlenih doma, med njimi tudi starejši delavci in starši, po potrebi delujejo v okrnjeni postavi in pri tem pazijo na varnost zaposlenih.
“Delujemo v dosledno dezinficiranih prostorih, ki jih nadzorujejo naši mikrobiologi, ljudje pa so zaščiteni z delovnimi oblačili, rokavicami in zaščitnimi maskami, kar je sicer naša redna praksa, saj delujemo v kozmetični industriji. Sedaj še toliko bolj natančno nadzorujemo in izvajamo ukrepe higienskega minimuma zaposlenih. Seveda zahvaljujoč veliki pripadnosti in odgovornosti zaposlenih, ki so v tako težki situaciji pripravljeni delati,” je povedala Judita Železnik iz Kozmetike Afrodita.
(Nina Krobat)