V konjiškem Zdravstvenem domu si želijo novih programov, imajo pa že novo zdravnico

V konjiškem Zdravstvenem domu imajo novo zdravnico Barbaro Grm (levo), s katero dela medicinska sestra Anja Straus (desno).

Prizidek k zdravstvenemu domu v Slovenskih Konjicah bo končan do konca junija, kot je bilo načrtovano. Takrat naj bi bili novi prostori tudi že opremljeni. V to še vedno verjame direktor Dejan Verhovšek, ki dodaja, da je pri njih sicer še vedno gradbišče, vendar že urejajo tudi okolico.
Letošnji letni program dela in finančni načrt Zdravstvenega doma Slovenske Konjice je Verhovšek predstavil na seji občinskega sveta in zanju prejel ‘zeleno luč’. “Predvsem želimo dobiti nove programe, med katerimi bi izpostavil družinsko obravnavo debelosti otrok in mladostnikov, nekaj želimo narediti tudi na paliativni oskrbi in seveda zagotavljati vse ključne kadre, da naša dejavnost teče normalno,” pravi direktor.
Kadrovskih težav v Zdravstvenem domu trenutno nimajo. Močno pa si želijo, da bi jim odobrili specializacijo iz radiologije, ki bi jim omogočila obstanek in nadaljnji razvoj te dejavnosti v Slovenskih Konjicah. Pred kratkim so pa že odprli dodatno ambulanto družinske medicine, v kateri dela zdravnica Barbara Grm. Dali so ji polovico nerazporejene koncesije od zdravnice Mihaele Pugelj, ki se je upokojila za polovični delovni čas.
Kaj bodo z ostankom denarja po izgradnji prizidka, preverite v lokalnem časopisu NOVICE, ki bo na prodajnih policah le še do te srede. (Jure Mernik)