V konjiškem plavalnem klubu obudili idejo o večnamenskem centru za zaščito in reševanje

V Plavalnem klubu Slovenske Konjice so ob bližajoči se dvajsetletnici delovanja obudili idejo iz leta 2004 o izgradnji mednarodnega večnamenskega centra za zaščito in reševanje z delovnim imenom CORD (Center za obnovitveno rehabilitacijo Drapšinova). Kljub več neuspelim poizkusom v preteklosti so se odločili, da bodo poizkusili še enkrat, tokrat na nekoliko drugačen način. Kot poudarja predsednik plavalnega kluba Branko Ravnak, potrebujejo le še streho nad glavo, ostalo je zagotovljeno: “Imamo mednarodne licence, izdelane programe šolanja, lastni strokovni kader in povezave z vrhunskimi domačimi in tujimi strokovnjaki na področjih, ki bi jih izvajali v centru.”
Ravnak načrtuje, da bodo nekje na začetku naslednjega leta, ob uradni dvajsetletnici kluba, v terminu, ko so nekoč pripravljali mednarodni festival podvodnega filma in fotografije ‘Sprehodi pod morjem’, širši javnosti skozi razstavo, katere del bo namenjen delovanju kluba, osrednji del pa projektu MVCZR CORD, predstavili celotno zgodbo in obenem ponudili idejno zasnovo.
Ravnak je prepričan, da bi s tem projektom veliko dobili vsi občani. Predvsem bi imeli objekt, v katerem rekreacija ne bi bila omejena le na obdobje lepega vremena. CORD bi po njegovih besedah dodal vsebine, povezane z gibanjem v vodi tako na površini kot pod gladino, predvsem pa tudi plavalno opismenjevanje preko celega leta za vse starostne skupine. Center bi omogočal tudi tekmovanja na državnem in mednarodnem nivoju, v njem bi vzgajali trenerske kadre, vaditelje in inštruktorje na področjih nadvodnih in podvodnih dejavnosti za civilne in vojaške namene, … (Jure Mernik)
Kaj vse bi bilo v centru, kako daleč so pobudniki, in še kaj zanimivega, lahko preberete v lokalnem časopisu NOVICE.