V konjiškem Domu kulture Pavla visela nad prepadom

Oder konjiškega Doma kulture se je včeraj spremenil v plezalno steno. Velika dvorana je z biografsko dramo Pavla nad prepadom gostila Slovensko mladinsko gledališče. Odlično gledališko predstavo z odlično igralsko zasedbo,” kakor je dramo napovedala Jerneja Ristič Levart iz Centra za kulturne prireditve, je namreč navdihnilo življenje alpinistike Pavle Jesih.

Jesihova (1901–1976) je bila ena izmed prvih dam slovenskega alpinizma. Preplezala je veliko prvenstvenih smeri domačih gora, večinoma prva v navezi. Po hudi nesreči v Veliki Mojstrovki je z gorniško dejavnostjo prekinila in se podjetniško usmerila. Čeprav je postala uspešna lastnica verige kinematografov – mrežo kinodvoran je razširila od Celja, Ptuja do Ljubljane –, pa je njeno srce vendarle ostalo v gorah.

Na konjiškem odru so navdušili Uroš Kaurin, Primož Bezjak, Maruša Oblak, Katarina Stegnar, Barbara Ribnikar, Boris Kos in Blaž Šef.

V programskem sklopu Nekaj vmes konjiški Center za kulturne prireditve obljublja še dva pestra večera. Na valentinovo bo to koncert Uroša Perića, marčevski dan žena pa bodo popestrili s komedijo Visoka napetost. Slovenske Konjice bosta tedaj nasmejala Urška Vučak Markež in Matjaž Javšnik.