V Konjicah cel teden prireditev ob Dnevu knjige

Ob Svetovnem dnevu knjige in Slovenskih dnevih knjige so v Splošni knjižnici Slovenske Konjice pripravili sklop prireditev, namenjenih različnim starostnim skupinam.  Domačinka, pisateljica Rija Sekirnik je v Veliki galeriji Doma kulture, pred številnimi obiskovalci, predstavila slikanico Besed besedice, ki je izšla prav na dan prireditve, 20 aprila. Na predstavitvi se ji je pridružila urednica knjige, Maša Modic. Odlomek iz pravljice je ubesedila Iza Zorc, uglasbeni del njenih besedil pa so zapeli otroci iz Vrtca Tepanje, pod mentorskim vodstvom Judite Klančnik in ob spremljavi Nejca Špoljarja.

Za mlajše konjiške osnovnošolce, so skupaj z gledališko skupino OŠ Loče, uprizorili Zlato ribico, avtorice in mentorice Svetlane Klemenčič. Predstava je bila pred številnim občinstvom, odlično sprejeta. Malo starejše pa je obiskal izjemen mladinski pisatelj, tudi novinar, ultra tekač Žiga X Gombač, ki je malce starejše osnovnošolce v pripovedi popeljal od svojih pisateljskih začetkov, vse do danes, ko je izdal že lepo število, izjemno branih mladinskih knjig.

Danes popoldne je na ploščadi Doma kulture potekala t. i. Knjižnica pred knjižnico, kjer so mimoidoči lahko posegli po brezplačnih rabljenih knjigah, jih zamenjali, podarili ali odnesli domov. Za glasbeno popestritev je poskrbela vokalistka Simona Kropec.

Oglas