V družbi Celjski sejem se intenzivno pripravljajo na letošnji MOS

Iz družbe Celjski sejem so sporočili, da se intenzivno pripravljajo na osrednji sejemsko-poslovni dogodek v Sloveniji, MOS, ki bo letos potekal med 15. in 19. septembrom.

Odločitev so sprejeli na podlagi dejstva, da lahko zagotavljajo varno izvedbo sejma, dobrega odziva razstavljavcev in številnih drugih dobrih praks varne izpeljave tovrstnih dogodkov.
Še posebej spodbudne so raziskave, ki ob zagotavljanju varnih pogojev, govorijo v prid izvedbam dogodkov, brez nevarnosti širjenja virusa, kot so to nedavno potrdili s koncertom v Barceloni. Tega se je udeležilo 5.000 ljudi, med katerimi so 14 dni po koncertu okužbo ugotovili pri šestih posameznikih. Štirje od šestih pa se niso okužili na omenjenem dogodku.

Ostajajo optimisti

Robert Otorepec.

Robert Otorepec, izvršni direktor družbe, je ob tem povedal, da so optimistični in da verjamejo, da bodo letošnji sejem uspeli izpeljati.
“Pričakujemo, da bo precepljenost do jeseni že tolikšna, da bodo odločevalci lahko ukrepe razrahljali do te mere, da bodo razstavljavci in obiskovalci od sejma dejansko lahko dobili tisto, kar želijo.”

Načrti tudi za leto 2022

Na največjem in najmodernejšem sejmišču v Sloveniji se pripravljajo tudi na izvedbo vseh sejmov, predvidenih za leto 2022, začenši s težko pričakovanim sejmom kmetijske in gozdarske mehanizacije, Agritechom.
Prav tako je v načrtu izvedba tradicionalnih pomladnih sejmov, Mednarodnega industrijskega sejma, Terotecha in Lestecha v aprilu ter MOS-a v septembru. Prav tako pa se pripravljajo na izvedbo kongresa Energetika v mesecu oktobru naslednje leto.