V Celju imenovanih še nekaj novih – starih direktorjev

foto metka pircDSCN5297Tone Kregar je od danes naprej uradno direktor Muzeja novejše zgodovine Celje, dosedanji direktorici Slovenskega ljudskega gledališča Celje Tini Kosi so tudi podelili nov, petletni mandat, celjski mestni svetniki so potrdili še direktorico Javnega zavoda Socio Suzi Kvas.

Potem ko so nameravali združiti dva celjska muzeja, so postopki združevanja prekinjeni. S tem so zadovoljni v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer so ves čas opozarjali na neustreznost takšne odločitve. Kregar je imel 100-odstotno podporo kolektiva in sveta zavoda, zaradi česar so se na Kviazu odločili, da ga mestnemu svetu predlagajo za direktorja. »Nobene revolucije ne bo, bili smo muzej revolucije, a nismo več,« je malo za šalo, malo zares po potrditvi dejal Kregar. Napovedal je kontinuiteto začrtanega dela. »Prepričan sem, da je naš muzej eden najboljših v Sloveniji, iz odgovornosti do tradicije, kolegov in prihodnosti te hiše sem se odločil za kandidaturo,« je še dejal.

Kvasove in Kosijeve na seji ob imenovanju ni bilo. Največ zanimanja med kandidati je bilo za vodenje celjskega gledališča, saj se je na razpis prijavilo šest kandidatov.

foto metka pircDSCN5298

Oglas