V celjski bolnišnici okuženih več kot 170 zaposlenih

Po zadnjih podatkih je v Splošni bolnišnici Celje s koronavirusom okuženih že več kot 170 zdravstvenih delavcev. Na navadnih covid bolnišničnih posteljah zdravijo 111 bolnikov, na intenzivnih posteljah pa 19. Minulo soboto so na oddelku za ortopedijo in športne poškodbe odprli že četrto covid enoto z navadnimi bolnišničnimi posteljami.

Primanjkljaj zdravstvenega kadra trenutno rešujejo s prerazporejanjem zaposlenih z drugih bolnišničnih oddelkov. Na pomoč jim je s sodelavkami iz zdravstvene nege priskočil tudi Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, v svojem prostem času pa jim pomaga tudi nekaj medicinskih sester, ki so sicer zaposlene v ZD Celje in Laško ter na Srednji zdravstveni šoli Celje. Na usposabljanje za delo v bolnišnici pa je včeraj prišlo tudi 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije.

V bolnišnici vse prebivalce Celja in okolice, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Celje ponovno obveščajo, da celjska bolnišnica ni več vstopna točka za testiranje na novi koronavirus. Vstopna točka je ZD Celje, zato vse prosijo, da se za testiranje dogovorijo s svojim osebnim zdravnikom in ga opravijo v zdravstvenem domu.