V Celjskem domu v Baški zadovoljni z letošnjo sezono

V Celjskem domu v Baški so letošnjo sezono letovanj začeli šele 3. junija in zaključili 1. oktobra, a so ob koncu sezone s potekom lahko zadovoljni. Sprejeli so več kot 1.200 gostov in ustvarili več kot 6.800 nočitev. V juliju in avgustu so v Celjskem domu po letu dni premora ponovno organizirali letovanje otrok v zdravstvenih in socialnih kolonijah. Izvedli so jih pet.

Glede na minule sezone pred epidemijo je letovalo le polovično število otrok, da so lahko zadostili pogojem za varno bivanje in izvajanje aktivnosti. Letovalo je 198 otrok z 28 spremljevalci. Poleg otrok so v Celjskem domu letovale tudi družine, konec avgusta pa organizirane skupine upokojencev in športnikov. September je bil rezerviran za izvedbo programa šole v naravi. Gostili so 9 osnovnih šol, od tega osem celjskih.

Mestna občina Celje je v letu 2021 za zdravstvene in socialne kolonije v Celjskem domu v Baški namenila 105.000 evrov.  V veliko pomoč jim je bil tudi celjski zdravstveni dom, ki jim je med drugim omogočal nemoteno zdravstveno oskrbo, ki so jo kot koncesionar na letovanjih dolžni zagotoviti.

Oglas