V Božičkovi tovarni daril uspešno obdarili kar 1250 otrok

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že sedmo leto zapored izvedlo svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo številnih donatorjev, tako posameznikov kot različnih društev in podjetij, jim je uspelo obdariti kar 1250 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije.

Letos so tako prostovoljci že sedmo leto zapored uresničili božično poslanstvo in poskrbeli, da bo čim več teh otrok doživelo božično veselje in prejelo darilo pod božično smrečico. V treh tednih jim je uspelo, da so vsi otroci dobili svojega Božičkovega pomočnika.

Na tem mestu velja omeniti tudi dve večji donaciji za 250 daril od podjetja HRC informacijski inženiring in za 125 daril od podjetja Elastomeri. Kot edini v državi so tako ponovno pripravili Božičkovo tovarno daril, katere posebnost je, da dostavijo darila otrokom na dom.

 

Obdarovanje je potekalo tako, da je donator na spletni strani izbral poštni predal otroka, otrokov spol in starost ter mu namenil želeno donacijo (v vrednosti 20, 30 ali 40 eur). Prostovoljci so nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Darilo je vsebovalo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo slovenskega avtorja. Ko so bila vsa darila pripravljena, so jih škratje prostovoljci dostavili otrokom na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico.

V projektu je sodelovalo več kot 47 vrtcev in osnovnih šol iz kar 49-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1150 otrok, 100 daril pa so prejeli otroci na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Celje, in sicer  slikanico Tinkare Fortuna »Tin in Fortuna – živalska avantura« ter barvice. Spletna Božičkova tovarna daril je obratovala na spletu od 26. novembra do 15. decembra. Skupaj je 12 prostovoljcev opravilo kar 950 ur. Prostovoljci so skupaj s 15-imi poklicnimi in prostovoljnimi gasilci ter policisti iz celjske regije osebno dostavili darila na 522 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1850 kilometrov.