Umrl je Jure Pokorn; dve desetletji je vodil konjiški Konus

Jure Pokorn
Jure Pokorn

Star 78 let je umrl dolgoletni direktor konjiškega  Konusa, Konjičan, Jure Pokorn. Dvajset let; od 1971 do 1991; je podjetje vodil kot generalni direktor. V časih njegovega vodenja je bil Konus eno najuspešnejših podjetij takratne države. To je bilo tudi obdobje, ko je Konus zelo veliko vložil v Slovenske Konjice – skoraj ni bilo objekta, ki bi bil zgrajen brez soudeležbe Konusa. Z njihovo pomočjo so zgradili centralni del konjic, trg, vse šole, ceste, vlagali pa so tudi v Zreče in na Roglo.

Življenje Jureta Pokrona je bilo s Konusom izjemno povezano, saj je v podjetju začel delati že kot študent in se leta 1962 tam tudi redno zaposlil. Sam je nekoč rekel, da skoraj ni bilo delovnega mesta, ki ga v podjetju ne bi »preizkusil«.

Njegovo otroštvo je bilo težko, leta 1942 so ga odpeljali v taborišči Rab in v Gonars, kjer je bil zaprt do kapitulacije Italije. Osnovno šolo je obiskoval v Zrečah, nižjo gimnazijo pa v Slovenskih Konjicah. V zasebnem življenju sta bili poleg družine; žene Mire, sinov Sama in Borisa, ki sta med drugim tudi uspešna slovenska glasbenika, ustanovna člana ansambla Štajerskih 7; njegovi največji ljubezni lov in glasba.

Pogreb bo jutri popoldne ob 17-tih na pokopališču v Slov. Konjicah.