Učenci OŠ Podčetrtek državni prvaki v košarki 3X3

V okviru največje šolske športne prireditve, 9. festivala Športa mladih, ki je letos 6. junija potekal v Žalcu, so košarkarji iz OŠ Podčetrtek postali državni prvaki med fanti v kategoriji košarke 3×3.

Disciplina košarka 3 na 3 je v letošnjem letu postala olimpijski šport, Košarkarska zveza Slovenije pa je poskrbela za premierno izvedbo tega tekmovanja na šolski ravni. Mladi Podčetrtčani so se najprej preko področnega tekmovanja v Celju prebili na zaključni turnir v Žalec, kjer je nastopilo 16 najboljših šol v državi. Za naslov prvaka so bili fantje najprej zanesljivi v skupinskem delu in četrtfinalni tekmi, največ pa so pokazali, ko je bilo najbolj potrebno, in sicer v polfinalu in finalu. V polfinalu so bili njihovi nasprotniku učenci OŠ Jakoba Aljaža iz Kranja, tekma pa se je končala šele v podaljšku z rezultatom 13:12. Napeto je bilo tudi v finalu, kjer so nasproti stali šolarji OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice. Tudi tukaj je bilo za slavje treba odigrati podaljšek, kjer so Podčetrtčani pokazali nekoliko več in se veselili naslova državnih prvakov.

Ekipo OŠ Podčetrtek so na tekmovanju zastopali Gašper Škorjanc, Rene Brin, Andraž Švigelj in Nejc Švigelj, mentor ekipe je bil Boštjan Šelekar. S tem so učenci OŠ Podčetrtek svoji šoli prvič v zgodovini prinesli naslov najboljših v državi v kateri izmed kategorij šolskih ekipnih športov.

Ponosa nad uspehom ni skrival niti župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je državne prvake skupaj z mentorjem povabil na sprejem in jim v znak čestitk ter pohval predal simbolično darilo.