Tuš v 20 letih pričaral skoraj 10.000 otroških nasmehov

Vesna Mikuž, Rdeči križ Slovenije in Andraž Tuš, Engrotuš. Foto Matjaž Očko

Tuš je danes na Debelem rtiču obeležil 20 let družbeno odgovornega projekta Pričarajmo nasmeh. V dveh desetletjih so skupaj s partnerji in kupci pričarali nepozabne poletne počitnice skoraj 10.000 otrokom iz vse Slovenije. Tudi letos bodo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije poskrbeli za pričarane nasmehe 500 otrok iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije, ki bodo na najlepšem koščku slovenske obale uživali v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih.

Rajanje s Čuki. Foto Matjaž Očko

Prav v teh dneh se tam mudi prva skupina 113 otrok s Koroške, z Notranjske, iz Zgornje Savinjske doline in Šaleške doline, ki je svoje vtise o morskih dneh delila z obiskovalci dogodka in se veselila prav posebnega poletnega rajanja s skupino Čuki.

Tuš je pred 20 leti začel z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh, s katerim so začrtali smer svoje družbeno odgovorne strategije, s katero pomagajo najranljivejšim v naši družbi: »Žal so prepogosto otroci tisti, ki v socialno deprivilegiranih okoljih niso deležni otroštva, kot si ga zaslužijo. K njim so vsa leta usmerjeni naši napori po pomoči, najprepoznavnejši pa je zagotovo dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh,« ob obletnici razlaga vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu, Anja Marjetič in s ponosom dodaja, da je bil njihov projekt eden prvih tovrstnih, ki so mu kot pozitivnem zgledu sledili mnogi drugi.

Skupinska za spomin. Foto Matjaž Očko

Prav od samega začetka sodelujejo z Rdečim križem Slovenije in njihovim Zdraviliščem RKS Debeli rtič: »Otrokom izkušeni vzgojitelji pričarajo izobraževalne urice, zabavne trenutke ob večernih druženjih, poskrbijo za tečaje plavanja in vedno nepozaben izlet z ladjico. Prav tako je vedno odlično poskrbljeno za prijetno namestitev ter odlično hrano. In še najpomembnejše, otroci so vedno deležni občutka varnosti, miru in sprejemanja,« še dodaja Anja Marjetič.