Tudi v Slovenski Bistrici Akcija Čisto veselje

Tudi v Slovenski Bistrici poteka akcija Čisto veselje. Gre za vseslovensko humanitarno in ekološko akcijo, ki poteka v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji ob podpori družb Gorenje Surovina in Spar Slovenija.
»Akcija je namenjena pomoči otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski. Lani smo jih več kot 120 peljali na morje, imeli so se čudovito, prvič so se lahko povezovali z vrstniki. Pri tej akciji pa je najlepše to, da lahko pomaga vsakdo, in to s tistimi stvarmi, ki so v  napoto, jih več ne potrebuje, in če jih odloži v zabojnike, ki bodo pripravljeni za ta namen, naredi nekaj lepega za te otroke, jim omogoči eno izkušnjo, ki je sicer ne bi mogli doživeti,« pojasni Maruša Kaučič iz projekta Botrstvo v Sloveniji, sicer pa tudi nekdanja Bistričanka.
Akcija bo potekala do 10. aprila. V Slovenski Bistrici so zabojniki pri obeh Sparih (na Žolgarjevi in Partizanski) ter pri družbi Gorenje na Kolodvorski cesti. Tam lahko vsakdo odda odpadno električno in elektronsko opremo, odpadni papir, jekleni odpad in barvne kovine in s tem pomaga otrokom v stiski.

Oglas