Tudi to poletje na Roglo z brezplačnim avtobusom, brezplačne vožnje tudi do drugih znamenitosti

To poletje bo na Roglo znova vozil brezplačen turistični avtobus, ob sobotah pa novi brezplačni avtobus do drugih znamenitosti Turistične destinacije Rogla-Pohorje.

Tudi letos so v Turistični destinaciji Rogla Pohorje, v sodelovanju s podjetjem Unitur in Potjo med krošnjami Pohorje, poskrbeli za trajnostno obliko prevoza na Roglo za individualne obiskovalce. Obiskovalcem destinacije bo znova na voljo brezplačen avtobus, ki bo ob sredah in petkih dvakrat na dan na Roglo vozil obiskovalce iz Maribora, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic in Zreč.
Vožnje začnejo v petek, 1. 7. 2022. Avtobus bo vozil po voznem redu, ki bo veljal do konca avgusta.

Novost: HOP ON – HOP OFF bus

Novost letošnjega leta pa je destinacijski HOP ON – HOP OFF bus, ki bo vozil ob sobotah med posameznimi atrakcijami te destinacije, kot so Žička kartuzija, Center Noordung in mestna jedra občin. Vozni red je narejen tako, da omogoča poglobljeno raziskovanje posameznega kraja, z raznimi vodenimi doživetji in programi pa se bodo trudili to raziskovanje še nadgraditi.
Vožnje s Hop ON – Hop OFF abtobusom začnejo v soboto, 9. julija 2022. Avtobus bo vozil  do konca avgusta.
“Z obema avtobusoma sledimo trajnostnim smernicam in zelenim usmeritvam naše destinacije, s hop on – hop off busom pa skušamo razbremeniti Roglo ob sobotah in obiskovalce popeljati še v druge skrite kotičke naše destinacije,” je ob tem povedala vodja TIC Slovenske Konjice Tjaša Kangler.

 

Oglas