Tudi na Štajerskem popularna igra PokemonGo, ki združuje virtualno z realnim življenjem

Tudi na Štajerskem je te dni vse več ljubiteljev svetovno znane igre PokemonGo, ki združuje virtualno z realnim življenjem.

Če te dni opazite na ulici ljudi, ki strmijo v telefon, ali celo tečejo, ob tem pa spremljajo dogajanje na telefonu, verjetno uporabljajo ravno omenjeno aplikacijo. S tem pa kar dve desetletji stara znamka Pokemoni dobiva nove privržence. Tudi na Štajerskem imamo že nekaj strastnih »lovcev« na Pokemone.

Med njimi je tudi celjski fotograf, Rok Mlinar. Povedal je, da si je aplikacijo, čeprav še v Sloveniji uradno ne obstaja, naložil na telefon pred nekaj dnevi. Povedal je, da je Pokemone lovil že v Ljubljani, Celju in pa Sežani. »Največ jih je v prestolnic. Jih je pa kar veliko tudi v Celju, najmanj pa jih je nekje na vasi. Ob Savinji se najdejo vodni Pokemoni, v mestu pa navadni. Je zelo zanimivo.« Dodaja še, da čeprav nekateri to označujejo kot antisocialno igro, je pravzaprav zelo družabna. Kot zatrjuje Rok je spoznal že kar nekaj novih ljudi, ravno preko te aplikacije. Prihodnji teden se bo v Celju udeležil tudi srečanja PokemonGo, kamor bo nesel tudi svoj fotoaparat. Kot je še dodal:»Kamorkoli grem, naredim nekaj fotografij.«

Aplikacijo uporablja tudi Monia Padežnik iz Zreč. V svoji zbirki ima že več kot 50 Pokemonov. Poudarila je, da je seveda potrebno paziti pri uporabi na svet okoli sebe: “Da se ne spotakneš, ali pa brezglavo hodiš po cesti.” K uporabi aplikacije jo je najbolj pritegnil način uporabe: “Dejansko moraš veliko prehodit, da sploh deluje,” je še povedala Monia. Tudi Davorin Kračun iz Gabrovnika je poudaril pozitivno lastnost te aplikacije: »To je igrica, v kateri moraš dejansko nekaj naredit, da kaj dosežeš.« Virtualne Pokemone je našel v telovadnici v Slovenskih Konjicah, Monia pa je povedala, da ga je našla tudi pri Uniorju v Zečah.

Več o tej priljubljeni virtalnia aplikaciji pa v prihodnjih številkah časopisov Medijske družine NOVICE.

Oglas