Tudi na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem testiranje učiteljev in vzgojiteljev

V Slovenskih Konjicah, Zrečah in Vitanju to dopoldne na več lokacijah testirajo okoli 250 vzgojiteljev in učiteljev.

Zdravstveni dom Slovenske Konjice je to jutro in dopoldne na več lokacijah v Slovenskih Konjicah, Zrečah in Vitanju organiziral testiranje za okoli 250 vzgojiteljev in učiteljev.

Velik logistični in kadrovski zalogaj

Dejan Verhovšek.

Direktor Zdravstvenega doma Dejan Verhovšek je povedal, da v Slovenskih Konjicah v organizaciji zdravstvenega doma testiranje poteka na štirih lokacijah, v Zrečah pri izvedbi testiranj pomaga zdravnica Aleksandra Kosevski Kolar, v Vitanju pa zdravnik Bojan Ribič. Za testiranje učiteljev in vzgojiteljev so prejeli 1.200 dodatnih hitrih testov.
“Gre za precejšnji logistični zalogaj. Organizirali smo dve ekipi, ki testirata, v naslednjem tednu bo ekip verjetno še več. To pomeni, da osebja v času testiranj ni na običajnem delovnem mestu, vendar za zdaj proces dela ni moten. Pomeni pa dodatno obremenitev za zaposlene, nekaj dela bo treba opraviti tudi izven rednega delovnega časa,” je povedal Verhovšek.

Hitri testi tudi za druge

Tudi v tem tednu v konjiškem zdrasvtvenem domu nadaljujejo z množičnim testiranjem s hitrimi testi – še vedno potekajo od ponedeljka do četrtka med 13.00 do 14.30.
Množično testiranje pa so zaradi odprtja smučišča na Rogli izjemoma omogočili tudi minuli konec tedna – samo včeraj se je hitrih testov udeležilo 100 oseb, v soboto pa 20.
(N. K.)

Oglas