Trgovine Jager: ljudje v času epidemije nakupujejo bolj premišljeno

V Trgovinah Jager v tem času zaznavajo drugačne nakupovalne navade, zaradi zaprtja dela trgovin pa pričakujejo izpad prihodkov.

V Trgovinah Jager v tem času opažajo, da so se nakupovalne navade spremenile. Ljudje nakupujejo bolj premišljeno.
Kot je za Radio Rogla povedal eden od direktorjev v podjetju Boštjan Jager, ljudje v trgovine zdaj pridejo z nakupovalnimi listki, čim prej nakupijo potrebno, predvsem so to osnovne življenjske potrebščine, kupijo pa manj nepotrebnih reči.
Pred dnevi, ko smo na Štajerskem še imeli pomlad, so v Trgovinah Jager zaznali zelo povečan nakup potrebščin za urejanje vrta, kot so semena, motike, lopate, prekopalniki in drugo. Ljudje so tega kupovali precej več kot prejšnja leta.

Strogi ukrepi 

Boštjan Jager poudarja, da se trudijo, da v tem času obratujejo kolikor toliko nemoteno. Za zdaj so njihovi zaposleni zdravi. V njihovih trgovinah veljajo strogi ukrepi za zmanjševanje možnosti okužb, poudarja.
“Bili smo eni od prvih trgovcev, ki smo uvedli zaščito med blagajnikom in kupcem. Redno rakužujemo, v trgovinah je manj ljudi. Napi ukrepi v največji možni meri zmanjšujejo možnosti okužb,” je za Radio Rogla povedal Jager in dodal, da stranke zelo dobro upoštevajo te ukrepe.

Izpad prihodka

Trgovine Jager obratujejo s skrajšanim delovnim časom. Transport blaga znotraj Evropske unije poteka nemoteno, večjih težav z dobavi za zdaj ni.
Pričakujejo pa izpad dela prihodkov, saj je del njihovih dejavnosti zaprt. Zaprte so vse Jagrove tekstilne trgovine, razen tistih oddelkov, ki še lahko obratujejo v sklopu živilskih trgovin, a ljudje tam zdaj kupujejo precej manj. Zaprte so tudi njihove restavracije in lokali. Vse, kar kupec potrebuje za dom, vrt in okolico, pri njih še lahko kupi.
“Pred nami so veliki izzivi, kako ta čas preproditi, da zaposlenim omogočimo varno prihodnost še naprej.”
(Nina Krobat)

 

Oglas