Tretji E-Qalin potrjuje, da delajo dobro

Odlična novica je prišla v začetku marca iz Doma dr. Potrča Poljčane in enote Slovenska Bistrica – prejeli so že tretji certifikat kakovosti v socialnem varstvu E-qalin.
Model Eqalin je mednarodni oz. vseevropski sistem upravljanja s kakovostjo v socialnem varstvu. Z njim potrjujejo kakovost in primeren odnos, skrb za uporabnike. Preverjajo pa ga tudi s pogovori tako z uporabniki, svojci, zaposlenimi oz. vsemi, ki so vpeti v delovanje ustanove. Certifikat velja tri leta, nato pa se ponovno preverja, ali so dobitniki še upravičeni do njega.

V domu dr. Potrča so ta certifikat prejeli že tretjič, po dvodnevni zunanji presoji. »Zelo sem vesela, ponosna, hvaležna sodelavcem, stanovalcem, ki so pri nas izjemno aktivni, svojcem, vsem, ki so kakorkoli prispevali, da je naš tretji certifikat spet v hiši,« je ob tem dejala direktorica Iva Soršak. »Vedno bolj težimo k odličnosti in tretji certifikat že dobro kaže, da smo ali pa še bomo v kratkem odlični pri svojem delu, pri svojem poslanstvu – to pa je skrb za starejše ljudi.«

Kako je ta čas s kovidom v domu?

Tudi na tem področju dobra vest – ta čas so na obeh lokacijah, v Poljčanah in v Slovenski Bistrici, brez okužb. Obiski so brez omejitev, toda ob upoštevanju pogoja PCT za obiskovalce.
Sicer pa skorajšnja pomlad prinaša v dom optimistične obete. »Pomlad vedno začenjamo s kakšno prireditvijo ob 8. marcu ali materinskem dnevu. Letos bomo v obeh hišah organizirali prireditvi, obenem pa se bomo skupaj veselili tudi pridobitve certifikata, da bomo skupaj praznovali prehojeno pot in se tudi optimistično usmerili naprej,« dodaja direktorica.

V pričakovanju obljubljenih naložb

Letos se obetajo tudi novosti: kot smo že poročali pričakujejo nadgradnjo enote v Slovenski Bistrici, direktorica pa dodaja še eno novico: »Imamo ustno obljubo našega ministrstva, da bodo tudi za obnovo stanovanjskega dela Doma Poljčane zagotovljena sredstva v proračunu. Tako da začenjamo novi krog priprav na to investicijo. Upam, da nam bo uspelo.« Tudi zato, ker se obeta okrogla obletnica: »Letos bomo praznovali 70 let delovanja doma dr. Potrča Poljčane. To načrtujemo v prvem tednu septembra, saj je dom prav v tem času pred 70 leti sprejel prve stanovalce.« (B. Petelinšek)